- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ידגד יבוא ושיווק בע"מ נ' נקניק נהריה כשר, זוגלובק בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום חדרה |
51959-06-11
20.2.2012 |
|
בפני : אהוד קפלן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ידגד יבוא ושיווק בע"מ |
: 1. נקניק נהריה כשר 2. זוגלובק בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
1.הנתבעת היא חברה בע"מ והתובעת שגם היא חברה בע"מ הייתה בקשרים מסחריים עימה.
ביום 30.6.11 הגישה התובעת תביעה לצו מניעה קבוע, שיורה על צמצום ערבות בנקאית שהיא נתנה עבור הנתבעת מסכום של 300,000 ₪ לסכום של 50,000 ₪ ולהורות שלאחר תאריך 28.10.11 הבנק לא יכבד עוד את הערבות, כלומר היא תהיה מבוטלת.
2.הוגשה גם בקשה לצו מניעה זמני ונטען כי ההתקשרות בין הצדדים הסתיימה על פי בחירתה של הנתבעת אך הנתבעת משתמשת בערבות הבנקאית ע"מ להבטיח פירעון חוב של חברה אחרת שאיננה התובעת.
3.סעיף 9 לחוזה ההתקשרות בין הצדדים קובע כי "לצורך מילוי התחייבויותיו של ידגד יבוא ושיווק בע"מ כלפי החברה, ע"פ חוזה זה מסכים ידגד יבוא ושיווק בע"מ כי הערבויות והביטחונות שנתן ו/או נותן לחברה, תשמשנה לקיום התחייבויותיו כנאמר בחוזה זה.
והביטחונות הנ"ל יהווה ביטחון אף אם ניתנו למטרה אחרת.."
4.בתום הדיון שהתקיים ביום 18.7.11 הגיעו הצדדים להסכמה על פיה הערבות הבנקאית תצומצם ל – 130,000 ₪, תוארך עד ליום 29.2.12 ותוסיף להצטמצם בהתאמה לאחר פירעון כל שיק שבידי הנתבעת והמשיבה, אם תרצה לממש אותה, תצטרך לפנות בבקשה חוזרת לבימ"ש.
5.בקשה כאמור, הוגשה לפני מספר ימים והדיון בה התקיים היום בפניי.
טענת הנתבעת כי השיקים הפסיקו להיפרע לא נסתרה, מחוסר ידיעה של התובעת.
התובעת טוענת כי היעתרות לבקשת הנתבעת וביטול צו המניעה הזמני יצור מבחינתם מצב בלתי הפיך שבו הערבות תמומש למרות שייתכן שבסופו של ההליך, יקבע בימ"ש שהערבות כלל לא ניתנה למטרה אליה מתכוונת הנתבעת בעת המימוש.
6.מנגד, טוענת הנתבעת כי אי היעתרות לבקשה שהגישה לפרעון הערבות באופן מיידי, תגרום לכך שבחלוף מספר ימים מהיום, תפקע הערבות והיא תעמוד בפני שוקת שבורה, כאשר לא תוכל לממש אותה, גם אם בימ"ש שידון בתיק העיקרי יקבל את כל טענותיה כנכונות.
7.ראוי להדגיש שבין לבין תוקן כתב התביעה, וכיום איננו כתב תביעה לסעד של צו מניעה אלא תביעה כספית לכל דבר ועניין. סכום התביעה הוא קרוב ל – 80,000 ₪.
עם זאת, בין הסעדים המתבקשים בתביעה כלולה גם הצהרה שהערבות הבנקאית פקעה.
כך שלא ניתן לומר, כפי שטוענת הנתבעת, שהתובעת זנחה את הסעד של אי מימוש הערבות הבנקאית.
8.לגופו של עניין, מדובר במצב שבו כל החלטה שאתן עלולה לגרום נזק משמעותי לצד האחר, אמנם נכון הוא שכיום ישנו צו מניעה זמני שניתן בהסכמה, אך למעשה בבסיס ההסכמה אליה הגיעו הצדדים בישיבת יום 18.7.11 היתה הנחה שעד לסוף חודש פברואר 2012 עשוי כל החוב להיפרע מאליו ע"י שיקים, דבר שייתר את הדיון בבקשה לצו מניעה.
הדבר לא קרה והחוב לא נפרע.
9.נקודת המוצא היא שחילוטה של ערבות בנקאית לא יעוכב וראה רע"א 4256/93 שיכון עובדים נ' ארז פד"י מ"ח (1) 450.
בין הצדדים אמנם ישנה מחלוקת האם הערבות ניתנה בגין חובה של התובעת או בגין חוב של חברה אחרת, ולטענת הנתבעת אף אם ניתנה בגין חוב לחברה אחרת, הרי הוסכם בין הצדדים שהיא תשמש גם למטרת החוב של התובעת לנתבעת. הסכמה כזו אם היתה בכלל ללא ספק היתה בע"פ,. אך אין לומר שמדובר בהסכם בע"פ נגד מסמך בכתב, שכן
מדובר בהסכמה מאוחרת במישור הזמן להתקשרות הראשונה בין הצדדים.
9.מעבר לכך, שנזקה של הנתבעת כתוצאה מאי מימוש הערבות הבנקאית יהיה גדול לעין ערוך מנזקה של התובעת במקרה שהערבות תמומש, הרי לא מצאתי כי התמלאו התנאים שנקבעו בפסיקה לעיכוב מימוש הערבות הבנקאית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
